پل شاه عباسی، پیشینه ای دارد که از زمان سلجوقیان به جا مانده است و در زمان صفویان بود که این پل، این منطقه را به ری و قزوین متصل کرد. در نتیجه نشانه هایی از پل های صفوی و معماری آن زمان در این پل دیده می شود.

بازسازی پل
این پل بر اثر عواملی چون سیل، ریزش باران و بر اثر گذشت زمان و عدم بازسازی بهینه و مناسب دچار فرسودگی شده و باعث شده این پل در معرض فروریختن قرار بگیرد. این پل در سال 1388 بازسازی شده است. برای این که این پل به یک محیط گردشگری تبدیل شود خود پل در حال سنگفرش شدن است و همچنین دو مکان برای پناهگاه در اطراف این پل ساخته شده و همچنین این پلکان برای رفت و آمد در دو طرف قرار گرفته است. این بنا در سال 1388 بازسازی شده است.
ویژگی های فنی پل شاه عباسی
طول پل دختر 61 متر و عرض آن 7 متر است. این پل بر روی رودخانه کرج از رشته کوه البرز نشات گرفته است و تا مرد آباد و ماهدشت می رود. ساختمان این پل به صورت پلکانی است که میانه این پل دیواری ستبر است که داخل آن 4 دهانه ی بزرگ و کوچک و 2 طبقه دارد.
پل عباسی دو دهانه بزرگ دارد که دارای تاقهای با کمان نیم گرد است . دو دهانه بالایی با راهرو و پلکان به دو دهانه زیرین و کناری متصل شده است. این راه رو ها برای جای گیری مسافران ساخته شده بود. این پل بر روی دو سمت رودخانه و خرسنگ ها جای گرفته بود.
این سبک از معماری و ساختاری که استفاده شد بود توانست بار سنگین این سازه را بر دوش بکشد و در زمان هایی که فشار آب زیاد می شود بتواند مانع از خرابی پل شود.
پانوشت: پل شاه عباسی، پل دختر، پل سلیمانیه، پل کرج، منطق دیدنی و زیبای کرج، مناطق گردشگری کرج
1
0